Четверг, 02.05.2024, 22:05
Главная Мой профиль Регистрация Выход RSS
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Главная » 2018 » Ноябрь » 28 » Анотації кваліфікаційних робіт магістрів
13:39
Анотації кваліфікаційних робіт магістрів

Захист кваліфікаційних робіт студентів, які навчаються за СВО «магістр» факультету  низькотемпературної техніки та інженерної механіки  спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» освітньої програми  «Компресори, пневмоагрегати та вакуумна техніка» та освітньої програми «Газотурбінні установки і компресорні станції», денної  форми   навчання, відбудеться 20 грудня 2018 року о 9.00 в ауд. Дв - 018.

 

Керівник д.т.н. проф. Мілованов В.І.

Натоптаний Артем Геннадійович.

Діагностика технічного стану холодильних поршневих компресорів, працюючих на альтернативних холодоагентах.

Актуальність теми. Сьогодні в Україні вельми актуальною є проблема розробки методів технічної діагностики холодильних компресорів, працюючих на альтернативних холодоагентах в умовах експлуатації. Особливо актуальність цієї проблеми пов’язана із розробкою та впровадженням нових типів холодильних компресорів, призначених для роботи на альтернативних холодоагентах в різних експлуатаційних умовах.

Метою кваліфікаційної роботи є розробка конкретної методики діагностики технічного стану холодильного компресора.

Для досягнення цієї мети в роботі вирішуються наступні завдання:

  • визначено основні напрямки застосування нових альтернативних холодоагентів для холодильної техніки;
  • проведено порівняльний аналіз різних методів діагностики технічного стану малих холодильних компресорів;
  • розглянуто методики розрахунку зносу найважливіших деталей малих холодильних компресорів;
  • проведено порівняльний аналіз застосованості різних методів визначення продуктивності малих холодильних компресорів
  • розроблена методика діагностики технічного стану холодильного компресора за допомогою витратомірів.

В роботі використовується методика всебічного аналізу проблеми та визначення оптимальних методів її рішення.

Поставлені завдання успішно вирішені в кваліфікаційній роботі і її мета досягнена в повному обсязі.

 

Керівник к.т.н. доц. Ярошенко В.М.

 

Костенко Олександр Олександрович.

Дослідження характеристик компресорів в режимах вприску холодильного агенту

 

   Актуальність теми. Проблема зниження температури кінця стиснення (нагнітання) в холодильних компрессорах являється актуальною при роботі холодильних машин і установок в умовах підвищення температури  конденсації.  Особливе  значення така проблема має місце при експлуатації холодильних машин в умовах тропічного клімату  та суднових холодильних  систем, коли  температура конденсації залежить від районів плавання .

     Метою кваліфікаційної  роботи є  розробка методів розрахунку та визначення енергетичних та експлуатаційних характеристик для  паро компресійних холодильних машин, які комплектуються  технічним обладнанням для вприску рідинного холодильного агенту в процесі його  стиснення в компресорі.

   Для досягнення цієї мети в роботі вирішуються наступні завдання:

  • проведено аналіз експлуатаційних характеристик парокомпресійних холодильних машин;

  •  проаналізовані причини підвищення температури нагнітання холодильних компресорів та їх вплив на експлуатаційні характеристики ;

  • розроблена методика розрахунку енергетичних характеристик при роботі в режимах вприску рідинного холодильного агенту в компресор;

  • виконано розрахунки енергетичних показників циклів з різними холодильними агентами в залежності від кількості рідинного холодильного агенту;

  • побудовані графіки залежності температури нагнітання холодильних компресорів  та рівня термодинамічної досконалості циклів в залежності від кількості рідини для різних  робочих тіл.

     Поставлені завдання успішно вирішені в кваліфікаційній роботі і її мета досягнута в повному обсязі.

Ящишен Олександр Ігорович.

Дослідження впливу температури навколишнього середовища на ефективність газотурбінних установок газотранспортної системи
 

   Актуальність теми. Проблема економічного транспорту природного газу являється важливим компонентом енергетичного забезпечення переважної більшості країн. Для приводу компресорів газотранспортних станцій застосовуються газотурбінні установки, енергетична ефективність яких залежить від температури навколишнього середовища.

    Особливе  значення цієї проблеми має місце при роботі  газотурбінних установок  в умовах підвищених температур зовнішнього середовища, що суттєво впливає на техніко-економічні показники газотранспортної системи.

     Метою кваліфікаційної  роботи є  дослідження впливу температури навколишнього середовища на енергетичні характеристики газотурбінних установок та порівняльний аналіз методів підвищення їх енергетичних показників при умові утилізації теплоти вихідних газів.

   Для досягнення цієї мети в роботі вирішуються наступні завдання:

  • проведено порівняльний аналіз термодинамічних циклів та  схем газотурбінних установок та напрямків їх практичного застосування  ;
  •  проаналізовані енергетичні та  експлуатаційні показники газотурбінних установок  газотранспортної системи  та їх залежність від температури навколишнього середовища;
  • проведений порівняльний аналіз методів та схем, які використовуються для  утилізації теплоти вихідних газів.
  • виконано розрахунки утилізаційної системи з тепловикористовуючою холодильною машиною з застосуванням  її для охолодження повітря на вході в турбокомпресор газотурбінної установки;

     Поставлені завдання успішно вирішені в кваліфікаційній роботі і її мета досягнута в повному обсязі.

Керівник к.т.н. доц. Яковлев Ю.О.

Сухарченко Володимир Олександрович.

Дослідження ефективності відцентрових нагнітачів природного газу
 

Актуальність теми. Розробка і реалізація заходів спрямованих на підвищення ефективності транспортування природних газів по магістральним газопроводам із зменшенням його втрат і скороченням витрат на технологічні потреби перекачування є найважливішими і найбільш актуальними завданнями газової промисловості.

Об’єктом дослідження  є відцентрови нагнітачі газоперекачувальних агрегатів на компресорних станціях магістральних газопроводів.

Предметом дослідження є показники енергетичної ефективності роботи відцентрових нагнітачів природного газу.

Мета даної роботи є дослідження об'ємних і енергетичних характеристик відцентрових нагнітачів та порівняльний аналіз методів їх підвищення.

 

Чернега Владислав Анатолійович.

Дослідження ефективності гвинтових компресорів компресорних станцій підприємств

Актуальність теми дослідницької роботи  викликана  пошуком шляхів підвищення ефективності гвинтових компресорів компресорних станцій     підприємств, так як в загальному балансі споживання підприємства витрата електроенергії на виработку стисненого повітря досягає до 20%.

Об’єктом дослідження  є повітряні гвинтові компресори.

Предметом дослідження є показники енергетичної ефективності роботи повітряних гвинтових компресорів компресорних станцій        підприємств.

Мета даної роботи є дослідження об'ємних і енергетичних характеристик повітряних гвинтових компресорів та порівняльний аналіз методів їх підвищення.

Просмотров: 396 | Добавил: chim | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0